Δελτίο Τύπου

Οι Ενεργοί Πολίτες του Αύριο μας δείχνουν τον δρόμο για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου

Κάθε χρόνο, μαθητές από όλη την Ελλάδα, οι Ενεργοί Πολίτες του Αύριο, μας δείχνουν τον δρόμο για τη Δημιουργία ενός Καλύτερου Κόσμου, μέσα από τη συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Bravo Schools”.

Έτσι και φέτος, για 7η συνεχόμενη χρονιά, οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μαζί με τους δασκάλους τους, ξεκίνησαν να καταθέτουν τις προτάσεις τους στον διαγωνισμό, με σκοπό να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι καλύτερες σχολικές προσεγγίσεις που έχουν αναπτυχθεί σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας που σχετίζονται με τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Μαθητικές δημιουργίες, καινοτόμα και συνεργατικά προγράμματα και δράσεις συνεργασίας θα αποτελέσουν τη βάση για τη διάδοση των μηνυμάτων της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Εκπαιδευτικοί, μαθητές, σχολεία, γονείς και τοπική κοινωνία θα ενώσουν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους, θα δημιουργήσουν και θα βάλουν το δικό τους λιθαράκι για ένα βιώσιμο μέλλον.

Μέσα από τη συμμετοχή τους στον εν λόγω θεσμό, τα παιδιά γίνονται φορείς μηνυμάτων και δημιουργούν πολλασιαστικά αποτελέσματα για τον αγώνα μας για κοινωνική ευημερία και ευαισθητοποίηση, μέσα από ένα δίκτυο ανταλλαγής γνώσης και εμπειριών μεταξύ της σχολικής κοινότητας.

Το σχολείο λειτουργεί ως ζωντανός πυρήνας ενημέρωσης, αφύπνισης και ενεργοποίησης των οικογενειών & των τοπικών κοινωνιών ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουν στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Η λειτουργία της διάχυσης από εκπαιδευτικό σε μαθητή και από εκεί στην οικογένεια και την τοπική κοινωνία έχει αλυσιδωτή αντίδραση σε πολλαπλά κοινά ανά την Ελλάδα.

Το Bravo Schools” ολοκληρώνεται με μία πανελλαδική εκδήλωση τον Ιούνιο 2024.

Κατάθεση συμμετοχών έως 26 Απριλίου 2024 ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-6898593 ή στο [email protected], [email protected].